Nazorova 51, 10000 Zagreb

Novosti

Najava 4. hrvatske konferencije o superviziji

4. hrvatska konferencija o superviziji „Supervizija za suvremenu praksu“

održat će se u Opatiji od 14. do 16. ožujka 2018.

Program konferencije

Na konferenciji će se analizirati postignuća i izazovi supervizije, daljnji razvoj obrazovanja za superviziju u Hrvatskoj i pružiti najnovije spoznaje o vještinama, metodama rada, teorijskim modelima i etičkim dilemama u superviziji. Uz ove „klasične teme“ na konferenciji će se razgovarali i o neki  sasvim novim temama kao što je supervizija pomagača koji rade s migrantima, multikulturnost u superviziji, novi oblici supervizije u sustavu socijalne skrbi, mogućnosti supervizije pomagača/asistenata u nastavi, supervizija i suvremene tehnologije (npr. Skype supervizija).

S obzirom na značaj supervizije u osiguranju kvalitete rada s korisnicima, konferencija je namijenjena svima koji su uključeni u pomažući rad: stručnjacima pomažućih profesija, onima koji rade s obiteljima, djecom, mladima i starima, stručnjacima u sustavu socijalne skrbi, odgoja, obrazovanja, zdravstva, penalnog sustava i organizacijama civilnog društva, stručnjacima koji rade s ranjivim i posebno osjetljivim skupinama, savjetovateljima i terapeutima, donositeljima odluka u sustavima socijalne skrbi, obrazovanja, obiteljske politike, pravosuđa i javne uprave, polaznicima poslijediplomskih studija iz područja društvenih, humanističkih i edukacijskih znanosti, supervizorima i svima koji žele naučiti više o superviziji.

Na plenarnim predavanjima će se razmotriti strateška pitanja i nove spoznaje iz supervizije u Europi i Hrvatskoj. U usmenim izlaganjima će sudionici podijeliti iskustva i dileme vezane uz superviziju. Veliki broj radionica će omogućiti učenje o odabranim temama iz supervizije, a okrugli stolovi će dati pregled najvažnijih pitanja razvoja supervizije.

Konferenciju organiziraju, kao i do sada, Studijski centar socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Društvo za psihološku pomoć (DPP) i Hrvatsko društvo za superviziju i organizacijski razvoj (HDSOR).

Tijekom konferencije će biti svečano obilježeno i 20 godina od osnutka Hrvatskog društva za superviziju i organizacijski razvoj.

Sve informacije, upute za prijavljivanje prijedloga izlaganja će biti dostupne do kraja studenog 2017.

A ŠTO MOŽETE UČINITI VEĆ SADA?! Rezervirajte 14. do 16. ožujka 2018. za sudjelovanje na konferenciji i počinite razmišljati o tome kako ćete aktivno sudjelovati usmenim izlaganjima ili organizacijom radionica ili sudjelovanjem na okruglim  stolovima.

Srdačan pozdrav

Prof. dr. sc. Marina Ajduković

Predsjednica Programskog odbora

Back to top